Nieuw: de kazen van Bourgondisch Lifestyle

Sinds kort hebben we onze menukaart uitgebreid met een kaasplateau met een mooi assortiment regionale producten, aangevuld met de ge-affineerde kazen van Bourgondisch Lifestyle. De droom van elke kaasliefhebber! 

"Affineren is een vak apart, een ambacht zou je zelfs kunnen zeggen. Dagelijks is een team bezig met het wassen, keren en afrijpen van de kazen. Zij selecteren dan ook welke kazen er verkocht kunnen worden en welke nog een tijdje verder moet rijpen. Kaas is natuurlijk een levend product dus dat is iedere keer net weer even anders. Hierdoor kan het ook komen dat er een kaas niet is of dat het er anders uit ziet dan de vorige keer.

Doordat wij hier iedere dag mee bezig zijn proef je in onze kazen een duidelijke eigen stijl terug. Deze stijl begint al bij de selectie van de boeren, dit zijn allemaal ambachtslieden die dagelijks (net als wij) met hun product bezig zijn. Het gebeurt wel eens dat een van de boeren in Nederland komt en zijn eigen kaas niet meer herkent omdat hij bij ons op een andere temperatuur en luchtvochtigheid gerijpt word. Maar het is nog nooit gebeurt dat hij de kaas minder lekker vond! Aandacht doet per slot van rekening groeien, en laat aandacht nu net zijn wat de kazen in overvloed krijgen.

Samen met onze vakbroeders van het Guilde des Fromagers laten wij het ambacht van kaasmakers en affineurs wereldwijd groeien."

Bron: http://bourgondischlifestyle.nl

Vraag bij uw bezoek aan ons restaurant naar het actuele aanbod, we vertellen u er graag over. 

OVERNACHTEN?

Onze gasten bevelen de volgende accommodaties aan;

OPENINGSTIJDEN

Openingstijden:

Lunch  |  Donderdag, Vrijdag, Zondag 
12.00-13.00 (binnenkomst, zondag tot 14.00)

Diner  |  Woensdag t/m zaterdag
vanaf 18.30

Vakantiesluiting

25 okt t/m 4 nov 2021
24 dec 2021
27 dec t/m 4 jan 2022
27 feb t/m 8 maart 2022

Bestel onze dinercheque eenvoudig online! 

 

CONTACT & RESERVEREN

Restaurant Atelier 
Ellen en Hans Kinkartz

Markt 9, 6271 BD Gulpen 
Klik hier om uw route te plannen »

info@restaurantatelier.nl
+31 (0)43 450 4490

 

Reserveer nu online

   

 

Privacyreglement | Cookieverklaring